Vállalkozás

Alapítvány alapítás egyszerűen

alapítvány alapítása

Közérdekű célból szeretne nonprofit szervezeti formát létrehozni? Ha a köz javára, vagy egy közérdekű eszme védelme érdekében igyekszik tenni, érdemes alapítvány alapítása mellett dönteni. Az online ügyintézésnek köszönhetően egyszerűen és gyorsan valósíthatja meg a terveit!

Manapság egyre többen szeretnének vállalkozóként dolgozni, hiszen így maguk mögött hagyhatják az alkalmazotti munkaviszonyt, és könnyebben elérhetik a saját céljaikat. Különböző cégformák alapítására van lehetőség, amelyek közül mindenki választhat egyéni elképzelései alapján. Amennyiben Ön nem nyereségorientált cégformát keres, hanem közérdekű terveket igyekszik megvalósítani, érdemes alapítvány alapítása mellett dönteni. Az alapítvány alapítása bármilyen tartós cél érdekében megvalósítható, viszont az alapító, és az alapító hozzátartozója csak szűk körben lehet kedvezményezett. Az alapítványt az alapító hozza létre, amire okiratba foglalt nyilatkozattal kerül sor, azonban ténylegesen a nyilvántartásba vételkor jön létre. Fontos, hogy erre kiemelt figyelmet fordítson, ugyanis jogerős bejegyzés nélkül nem működhet. Ezt megelőzően aláírni, pénzt gyűjteni szabályellenes. Az alapítvány alapításához alapítói vagyonra van szükség, ami néhány tízezer forinttól kezdődő bármekkora összeg lehet. Emellett elengedhetetlen a közérdekű cél meghatározása, az alapítvány nevének kiválasztása, a székhely kijelölése is. Érdemes online tájékozódni, és szakemberek tanácsát kérni, így semmilyen problémája nem adódhat az alapítvány alapítás során.

Ha megbízható segítségre van szüksége, forduljon cégünk, a Cégalapításmost.hu Kft. munkatársaihoz! Több éves tapasztalattal állunk a rendelkezésére, bármilyen kérdése merül fel az alapítvány alapítással, vagy más cégformával kapcsolatban. Akár tanácsot szeretne kérni, akár székhelyszolgáltatót keres, tőlünk választ kaphat a kérdéseire, és kiváló megoldásra juthat. Szerezzen bővebb információt a www.cegalapitasmost.hu weboldalon, és hívja bizalommal a hétvégén is elérhető 06-70-2175701-es telefonszámunkat, vagy küldjön üzenetet az info@cegalapitasmost.hu e-mail címünkre!