Ipar

Homogenizáló keverők, rozsdamentes acélból!

A különböző tulajdonságú anyagok összekeverése számos iparág alapművelete, ezért kiemelten fontos, hogy milyen minőségű homogenizáló keverőt vásárol! Cégünk, a Kiskun Meridian, 40 éves gépgyártó tapasztalattal rendelkezik, így kiemelkedő minőségű, és az egyedi igényeknek megfelelő speciális, rozsdamentes acélból készült homogenizáló keverőket rendelhet tőlünk!

A homogenizálás keveréstechnikai hátterével kevesen vannak tisztában, pedig ahhoz, hogy az adott feladathoz legmegfelelőbb homogenizáló keverőt válasszuk, majd annak paramétereit is meghatározhassuk, kiindulóadatokra van szükségünk. Először is pontosítanunk kell a keverési feladatot, mert nem mindegy, hogy szuszpendálásról, hőátadásról, elegyítésről vagy diszpergálásról van-e szó. Tisztáznunk kell a végtermékkel szembeni követelményeket, az indulóanyagok fizikai tulajdonságait, mint a mennyiségük, sűrűségük, szemcsenagyságuk, viszkozitásuk, reológiai tulajdonságuk. Vannak-e üzemi jellegzetességek? Folyamatos, vagy szakaszos üzemről van szó? Természetesen ezeken felül még számos adatra lehet szükség, egy konkrét feladat elvégzéséhez.

Meg kell fontolnunk azt is, amikor homogenizáló keverőkről döntünk, hogy függőleges elrendezésű keverő vagy oldalkeverő az optimálisabb? Leggyakrabban a függőleges elrendezéssel találkozunk, de persze számos esetben az is előfordul, hogy oldalkeverőkkel sokkalta jobb eredményeket érhetünk el. Például, ha épp nincs elegendő hely a felső elrendezésű keverőnek, vagy ha valójában csak az alsó zónában van szükség elegyítésre. Általánosságban elmondható a homogenizáló keverőkről, hogy egy valóban megbízható keverőgép tervezésében sarkalatos pont a merev kialakítás.

Vessen egy pillantást a termékeinkre a www.kiskunmeridian.hu címen található honlapunkra kattintva! Döntsön jól, válassza az egyedi igényeinek megfelelőt! Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon a +36 (76) 560-427-es telefonszámon vagy küldjön faxot a +36 (76) 560-426-os számra! E-mailt küldene? Levelét az info@kiskunmeridian.hu címre várjuk!